KKV-k, avagy Kreatív Kis Vállalkozások

Derecskei Anita: KKV-k, avagy Kreatív Kis Vállalkozások. In: Érzelmek és indulatok a gazdaságban : a gazdasági szereplők viselkedésének sajátosságai a döntésekben és folyamatokban. pp. 83-100. (2012)

[thumbnail of erzelmek_es_indulatok_a_gazdasagban_083-100.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
erzelmek_es_indulatok_a_gazdasagban_083-100.pdf

Letöltés (217kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

Naponta robbannak be új termékek és szolgáltatások a piacra. Legtöbbször ezeket egészen kisméretű vállalkozások fejlesztik ki és vezetik be, de vajon mi lehet az oka ennek? Hogyan lehetséges, hogy több nagyvállalat egy helyben topog, vagy olyan költséges újításokat hoz, amelyet a vevőközönség „haszontalannak tart”, és ennél csak a marketing bevezetés lehet költségeseb; míg a kicsik learatják a babérokat. Vajon valóban igaz ez, és ha igaz mi lehet az oka? Mik azok a feltételek, tulajdonságok, amelyek a KKV-kat kreatívabbá teszik, mint azokat a nagyokat, akik bevételük jelentős hányadát fordítják különböző kreativitást serkentő tréningekre? A cikkben a fenti kérdésekre keresgéltem a válaszokat. A kérdés felmerülését több valós eset inspirálta, amelyekből egy szerény csokrot összegyűjtöttem a cikk bevezetésében, ezt további három rész köveit. Az első részben statisztikai adatokkal próbáltam alátámasztani a „KICSI és KREATÍV” hipotézisemet, második részben a hipotézis lehetséges pszichológiai okait, feltételeit boncolgatom, az empirikus eredményeket próbálom a vizsgált gazdasági helyzetre és méretre értelmezni, és a harmadik részben ezeknek a kicsi kreatív vállalatoknak a sorsát, életképességét vizsgáltam.

Mű típusa: Könyv része
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Érzelmek és indulatok a gazdaságban : a gazdasági szereplők viselkedésének sajátosságai a döntésekben és folyamatokban
Dátum: 2012
ISBN: 978-963-306-117-6
Oldalak: pp. 83-100
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/57381/
Kulcsszavak: Kis- és középvállalkozások, Innováció, Kreativitás
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 99-100. ; összefoglalás magyar nyelven
Feltöltés dátuma: 2019. máj. 20. 13:07
Utolsó módosítás: 2020. ápr. 02. 10:13
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/57553
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet