Sütőipar fejlesztési irányai napjainkban

Szabó P. Balázs; Zakupszki Zita Boglárka: Sütőipar fejlesztési irányai napjainkban. In: Jelenkori társadalmi és gazdasági folyamatok, (14) 3. pp. 73-80. (2019)

[thumbnail of jelenkori_014_003_073-080.pdf] Cikk, tanulmány, mű
jelenkori_014_003_073-080.pdf

Letöltés (209kB)

Absztrakt (kivonat)

A fogyasztók különböző táplálkozási igényei újabb és újabb követelményeket támasztanak az élelmiszerekkel szemben, ami számos innovációt követel meg a vállalatoktól. Az említett igényeket követő trendek egységes célja a fogyasztók egészséges táplálkozásának biztosítása. A trendek kialakításában jelentős szerepe van az egyének életmódjának, egészségügyi állapotának, továbbá a technológia- és a tudomány fejlődésének. A folyamatosan változó trendek követése az élelmiszeripar összes szakágazatára hatással van, így a sütőipar, mint alapélelmiszert előállító ágazat, sem képez ez alól kivételt, így ehhez alkalmazkodva az számos innovációval állt elő termékeiben, amelyhez igyekszik technológiáját is igazítani. Abstract: The different nutritional requirements of consumers are imposing new demands on food, which require many innovations from companies. Trends following these demands have a common goal of ensuring a healthy diet for consumers. Individuals' lifestyles, health and technological and scientific developments play an important role in shaping trends. Keeping track of ever-changing trends has an impact on all sectors of the food industry, and the bakery industry, as a staple food industry, is no exception, and as a result has come up with a number of innovations in its products.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Rovatcím: Agrár-, erdő- és élelmiszergazdaság
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Jelenkori társadalmi és gazdasági folyamatok
Dátum: 2019
Kötet: 14
Szám: 3
ISSN: 1788-7593
Oldalak: pp. 73-80
Kiadó: Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar
Kiadás helye: Szeged
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/66313/
Kulcsszavak: Élelmiszeripar fejlesztése, Sütőipar, Innováció, Fogyasztói magatartás
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 79-80. ; összefoglalás angol és magyar nyelven
Szakterület: 05. Társadalomtudományok
05. Társadalomtudományok > 05.02. Közgazdasági és gazdálkodástudományok
Feltöltés dátuma: 2020. nov. 30. 12:08
Utolsó módosítás: 2020. nov. 30. 12:08
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/67548
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet