Intensification of cellulose enzymatic hydrolysis by microwave pretreatment

Varlı Mücahit; Ertuğral Elif Gülin; Jákói Zoltán; Hodúr Cecília; Beszédes Sándor: Intensification of cellulose enzymatic hydrolysis by microwave pretreatment. In: Analecta technica Szegedinensia, (14) 1. pp. 89-99. (2020)

[thumbnail of engineering_2020_001_089-099.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
engineering_2020_001_089-099.pdf

Letöltés (585kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

A significant representative of the third generation of raw materials is waste containing hemicellulose. Agriculture and the food industry generate a great deal of this type of waste, which has many potential opportunities for processing. Our research group investigated the pre-treatments for the enzymatic saccharification of the cellulose content of the two fractions of corn cob meal. Microwave energy communication was performed in both acidic and alkaline media. It was found that the pH of the medium influences the amount of reducing sugars, but to an almost equal extent. The yield is also significantly dependent on the starting material and the concentration of the suspension.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Analecta technica Szegedinensia
Dátum: 2020
Kötet: 14
Szám: 1
ISSN: 2064-7964
Oldalak: pp. 89-99
Nyelv: angol
Kiadó: University of Szeged, Faculty of Engineering
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/69720/
DOI: 10.14232/analecta.2020.1.89-99
Kulcsszavak: Hidrolízis, Mikrohullámú hőkezelés
Megjegyzések: Bibliogr.: 99. p. ; összefoglalás angol nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
Feltöltés dátuma: 2020. szep. 15. 10:41
Utolsó módosítás: 2023. júl. 13. 10:40
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/70177
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet