Researches regarding the toxicology of saccharin

Bara Lucian; Bara Camelia; Bara Vasile: Researches regarding the toxicology of saccharin. In: Review of faculty of engineering : analecta technica Szegedinensia. pp. 7-10. (2007)

[thumbnail of engineering_2007_007-010.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
engineering_2007_007-010.pdf

Letöltés (1MB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

Saccharin, first synthesized in 1879, eventually became popular as an inexpensive substitute for sugar, particularly as a non-caloric sweetener. The dispute is concerning the safety of saccharin itself. In this article, the history concerning the uses of saccahrin and the accompanying controversy is reviewed. A benefit-risk evaluation for saccharin showed few, if any documentable benefits from the use of saccharin and much genuine uncertainty concerning the potential risks for ingestion by man. This element of genuine uncertainty as to the extent.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Introduction; Dicussions and results; Materials and methods
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Review of faculty of engineering : analecta technica Szegedinensia
Dátum: 2007
ISSN: 1788-6392
Oldalak: pp. 7-10
Nyelv: angol
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/38398/
Kulcsszavak: Természettudomány
Megjegyzések: Bibliogr.: 10. p. ; összefoglalás angol nyelven
Feltöltés dátuma: 2016. okt. 15. 12:25
Utolsó módosítás: 2021. jan. 27. 10:03
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/11753
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet