Method and problem of optical investigation of food colors

Varga László; Csató Sándor: Method and problem of optical investigation of food colors. In: Review of faculty of engineering : analecta technica Szegedinensia. pp. 106-111. (2007)

[thumbnail of engineering_2007_106-111.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
engineering_2007_106-111.pdf

Letöltés (1MB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

The Lambert-Beer law relating to the absorption of optical emission allows the quantitative and qualitative examination of food products, semi-finished products and raw materials whose production can be followed optically. This paper examines the possibilities of food engineering quality analyses with this physical method, the results of the locally developed computerized spectrum analysis, and the restrictions of the applicability of this method, with special emphasis on confectionery colouring substances.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Review of faculty of engineering : analecta technica Szegedinensia
Dátum: 2007
ISSN: 1788-6392
Oldalak: pp. 106-111
Nyelv: angol
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/38398/
Kulcsszavak: Mérnöki tudományok
Megjegyzések: Bibliogr.: 111 p. ; összefoglalás angol nyelven
Feltöltés dátuma: 2016. okt. 15. 12:25
Utolsó módosítás: 2021. jan. 27. 10:03
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/11768
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet