Effect of spice extracts on the growth of penicillium species

Dimić Gordana; Kocić-Tanackov Sunčica; Tuco Danijela: Effect of spice extracts on the growth of penicillium species. In: Review of faculty of engineering : analecta technica Szegedinensia 2-3. pp. 51-57. (2010)

[thumbnail of engineering_2010_002_003_051-057.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
engineering_2010_002_003_051-057.pdf

Letöltés (2MB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

The inhibitory effect of various concentrations (0, 0.1, 0.5, I and 2%) of caraway, garlic and oregano extracts on growth of four species of PeniciUium were investigated. Among the spices used, caraway showed the strongest effect on all moulds. It completely inhibited growth of P. aurantiogriseum at the level of 0.5% extract and P. commune. P. griseofulvum and P. corylophilum at the level of 1%. The garlic extract completely inhibited the growth only of P. aurantiogriseum, but was ineffective against P. commune and P. griseofulvum. Oregano showed partial effect in inhibition of all four species, with significant growth reduction at concentration of 2%.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Review of faculty of engineering : analecta technica Szegedinensia
Dátum: 2010
Szám: 2-3
ISSN: 1788-6392
Oldalak: pp. 51-57
Nyelv: angol
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/38402/
Kulcsszavak: Mérnöki tudományok, Kémia
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 55-57. ; összefoglalás angol nyelven
Feltöltés dátuma: 2016. okt. 15. 12:24
Utolsó módosítás: 2021. jan. 27. 09:49
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/11832
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet