Beet root pomace : a good source of antioxidant phytochemicals

Vulić Jelena: Beet root pomace : a good source of antioxidant phytochemicals. In: Review of faculty of engineering : analecta technica Szegedinensia 2-3. pp. 278-280. (2010)

[thumbnail of engineering_2010_002_003_278-280.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
engineering_2010_002_003_278-280.pdf

Letöltés (1MB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

The present study describes the in vitro antioxidant activity of ethanol extracts of beet root pomace Total content of phenolics, flavonoids and betalains were determinated after solid-phase extraction. Evaluation of antioxidative activity of beet root pomace extract against stable l.l-diphenyl-2- picrylhydrazyl (DPPH) radicals was determined spectofotometrically and against reactive hydroxil radicals by electron spin resonance (ESR) spectroscopy. Also, antioxidant activity on hydroxyl radicals after in vitro incubation in stimulated stomach model system was observed.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Review of faculty of engineering : analecta technica Szegedinensia
Dátum: 2010
Szám: 2-3
ISSN: 1788-6392
Oldalak: pp. 278-280
Nyelv: angol
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/38402/
Kulcsszavak: Mérnöki tudományok, Kémia
Megjegyzések: Bibliogr.: 280. p. ; összefoglalás angol nyelven
Feltöltés dátuma: 2016. okt. 15. 12:24
Utolsó módosítás: 2021. jan. 27. 09:49
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/11866
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet