Correlation between frost tolerance and antioxidant activities in cereals

Janda Tibor: Correlation between frost tolerance and antioxidant activities in cereals. In: Acta biologica Szegediensis, (46) 3-4. pp. 67-69. (2002)

[thumbnail of 07-jan.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
07-jan.pdf

Letöltés (321kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

Frost-tolerant and frost-sensitive cereal species were hardened at low, nonfreezing temperature. Changes in the activity of antioxidant enzymes (catalase, ascorbate peroxidase, guaiacol peroxidase, glutathione-S-transferase and glutathione reductase) in the crown and leaves were determined in the control and in hardened plants. The highest correlation between enzyme activity and frost tolerance was found in the case of guaiacol peroxidase and ascorbate peroxidase from hardened leaves. Enzyme activities in the crown and in unhardened leaves showed no significant positive correlation.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Rovatcím: Abiotic environmental stress; Proceedings of the 7th Hungarian Congress on Plant Physiology
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Acta biologica Szegediensis
Dátum: 2002
Kötet: 46
Szám: 3-4
ISSN: 1588-385X
Oldalak: pp. 67-69
Nyelv: angol
Konferencia neve: Hungarian Congress on Plant Physiology, 7., 2002, Szeged
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/39245/
Kulcsszavak: Természettudomány, Biológia
Megjegyzések: Bibliogr.: 69. p.; Abstract
Feltöltés dátuma: 2016. okt. 17. 09:25
Utolsó módosítás: 2021. ápr. 13. 12:24
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/22503
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet