Importance of animal husbandry and production management on food safety in livestock production systems

Gauly Matthias: Importance of animal husbandry and production management on food safety in livestock production systems. In: Acta biologica Szegediensis, (50) 3-4. pp. 109-113. (2006)

[thumbnail of 50109.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
50109.pdf

Letöltés (242kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

Production and management systems do significantly effect animal health and therewith the use of drugs and prophylactic treatments. This may lead to residues and a change for the worse in food safety. The consequent implementation and use of hygiene and management tools and measures is needed, as well as a combination of these measures with effective programmes (e.g. vaccination, procedure with cleaning and disinfection, all in all out etc.) in order to limit the use of drugs in sick animals so they are used only when absolutely necessary. A better education among producers is also an important step towards higher food safety on farm level.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Rovatcím: Articles
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Acta biologica Szegediensis
Dátum: 2006
Kötet: 50
Szám: 3-4
ISSN: 1588-385X
Oldalak: pp. 109-113
Nyelv: angol
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/39251/
Kulcsszavak: Természettudomány, Biológia
Megjegyzések: Bibliogr.: 113. p.; Abstract
Feltöltés dátuma: 2016. okt. 17. 09:24
Utolsó módosítás: 2021. ápr. 13. 10:57
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/22780
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet