Janda Tibor; Pap Mátyás; Szalai Gabriella: Role of light in freezing tolerance of wheat. In: Acta biologica Szegediensis, (52) 1. pp. 89-90. (2008)
Előnézet |
Cikk, tanulmány, mű
5289.pdf Letöltés (52kB) | Előnézet |
Absztrakt (kivonat)
During the frost hardening of wheat plants light intensity is a key factor in the development of frost tolerance, and several processes, including lipid metabolism, antioxidant activity, polyamine synthesis and salicylic acid signalling, may also contribute to light-enhanced freezing tolerance. The results suggest that there are at least two type of receptors, one cold-and one light-dependent, which induce signal transduction processes leading to freezing tolerance.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Rovatcím: | Proceedings |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Acta biologica Szegediensis |
Dátum: | 2008 |
Kötet: | 52 |
Szám: | 1 |
ISSN: | 1588-385X |
Oldalak: | pp. 89-90 |
Nyelv: | angol |
Konferencia neve: | Hungarian Congress on Plant Biology, 9., 2008, Szeged |
Befoglaló mű URL: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/39254/ |
Kulcsszavak: | Természettudomány, Biológia |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 90. p.; Abstract |
Feltöltés dátuma: | 2016. okt. 17. 09:24 |
Utolsó módosítás: | 2021. ápr. 13. 09:35 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/22911 |
![]() |
Tétel nézet |