Role of light in freezing tolerance of wheat

Janda Tibor; Pap Mátyás; Szalai Gabriella: Role of light in freezing tolerance of wheat. In: Acta biologica Szegediensis, (52) 1. pp. 89-90. (2008)

[thumbnail of 5289.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
5289.pdf

Letöltés (52kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

During the frost hardening of wheat plants light intensity is a key factor in the development of frost tolerance, and several processes, including lipid metabolism, antioxidant activity, polyamine synthesis and salicylic acid signalling, may also contribute to light-enhanced freezing tolerance. The results suggest that there are at least two type of receptors, one cold-and one light-dependent, which induce signal transduction processes leading to freezing tolerance.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Rovatcím: Proceedings
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Acta biologica Szegediensis
Dátum: 2008
Kötet: 52
Szám: 1
ISSN: 1588-385X
Oldalak: pp. 89-90
Nyelv: angol
Konferencia neve: Hungarian Congress on Plant Biology, 9., 2008, Szeged
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/39254/
Kulcsszavak: Természettudomány, Biológia
Megjegyzések: Bibliogr.: 90. p.; Abstract
Feltöltés dátuma: 2016. okt. 17. 09:24
Utolsó módosítás: 2021. ápr. 13. 09:35
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/22911
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet