Interaction between salicylic acid and polyamines and their possible roles in tomato hardening processes

Szepesi Ágnes: Interaction between salicylic acid and polyamines and their possible roles in tomato hardening processes. In: Acta biologica Szegediensis, (55) 1. pp. 165-166. (2011)

[thumbnail of 55165.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
55165.pdf

Letöltés (52kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

Long-term pre-treatment of tomato plants with low concentration of salicylic acid can induce abiotic stress tolerance by activating enzymatic and non-enzymatic antioxidant defense system. Changes of antioxidant defense system and catabolism of polyamines in tomato (Solanum lycopersicum) plants were investigated. Our results suggest that by affecting the polyamine catabolism salicylic acid can contribute to plant abiotic stress tolerance.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Rovatcím: Articles
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Acta biologica Szegediensis
Dátum: 2011
Kötet: 55
Szám: 1
ISSN: 1588-385X
Oldalak: pp. 165-166
Nyelv: angol
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/39261/
Kulcsszavak: Természettudomány, Biológia
Megjegyzések: Bibliogr.: 166. p.; Abstract
Feltöltés dátuma: 2016. okt. 17. 09:24
Utolsó módosítás: 2021. ápr. 13. 08:27
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/23186
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet