Hol jobb : a fitotronban vagy a konyhában?

Schvéder Eszter; Dudás Zsolt; Stefanovits-Bányai Éva; Firtha Ferenc; Papp Nóra: Hol jobb : a fitotronban vagy a konyhában?

[thumbnail of proceedings_of_isaep_2015_416-420.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
proceedings_of_isaep_2015_416-420.pdf

Letöltés (208kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

Sprouts are rich in vitamins and minerals, what was known to the ancients. Because of this health-conscious customers prefer this kind of consumer's goods in the organic food store. Germination known several advantages, such as low cost of the seeds, the short duration of the germination, and because of the costumer can garminate at home at any time, in any season without special horticultural knowledge. The goal of our research is to investigate controlled sprouts and those affected by the natural environment, and measure the antioxidant capacity, content of chlorophyll and carotene. We found, that sprouts from our propagator had higher antioxidant capacity compared to the conventional method, the chlorophyll and carotene content increased with the temperature.

Mű típusa: Konferencia vagy workshop anyag
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Proceedings of the International Symposium on Analytical and Environmental Problems
Dátum: 2015
Kötet: 21
ISBN: 978-963-306-411-5
Oldalak: pp. 416-420
Konferencia neve: International Symposium on Analytical and Environmental Problems (21.) (2015) (Szeged)
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/55892/
Kulcsszavak: Kémiai mérések, Csíráztatás, Fitotron
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 419-420. ; összefoglalás angol nyelven
Feltöltés dátuma: 2018. dec. 10. 15:17
Utolsó módosítás: 2022. aug. 08. 15:47
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/56014
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet