Többváltozós folyamatszabályozás alkalmazásának előnyei és hátrányai az élelmiszeriparban

Mihalkó József; Rajkó Róbert: Többváltozós folyamatszabályozás alkalmazásának előnyei és hátrányai az élelmiszeriparban.

[thumbnail of proceedings_of_isaep_2016_385-389.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
proceedings_of_isaep_2016_385-389.pdf

Letöltés (807kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

In the first phase of our work, the theoretical knowledge needed to use the multivariate statistical process control (MSPC) was explored. We have clarified the sometimes confused concepts, equations and formulas. In the second phase, R project simulation studies and some food industrial practical model researches will be carried out for confirming the MSPC advantages compared with the univariate one, e.g. to avoid false negative errors in decisions.

Mű típusa: Konferencia vagy workshop anyag
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Proceedings of the International Symposium on Analytical and Environmental Problems
Dátum: 2016
Kötet: 22
ISBN: 978-963-306-507-5
Oldalak: pp. 385-389
Konferencia neve: International Symposium on Analytical and Environmental Problems (22.) (2016) (Szeged)
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/55893/
Kulcsszavak: Statisztikai módszer - minőségszabályozás, Minőségellenőrzés, Élelmiszeripar
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 388-389. ; összefoglalás angol nyelven
Feltöltés dátuma: 2018. dec. 13. 10:35
Utolsó módosítás: 2022. aug. 08. 15:48
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/56126
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet