Obtaining and characterization of vanilla essence from Madagascar's bourbon pods

Dippong Thomas; Ivan Pauliuc; Mihali Cristina; Tintas Bianca: Obtaining and characterization of vanilla essence from Madagascar's bourbon pods.

[thumbnail of proceedings_of_isaep_2017_144-149.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
proceedings_of_isaep_2017_144-149.pdf

Letöltés (453kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

The paper presents the steps of extracting vanillin from pods of the Bourbon vanilla species in Madagascar. Subsequently, the obtained vanilla extract containing vanillin was characterized in terms of chemical and spectrophotometric properties. The methods of analysis used were UV-VIS spectrophotometry, FT-IR spectrophotometry, mass spectrometry and nuclear magnetic resonance by 13C-NMR and 1H-NMR techniques. In the last part of the paper some applications of the obtained vanilla essence are presented.

Mű típusa: Konferencia vagy workshop anyag
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Proceedings of the International Symposium on Analytical and Environmental Problems
Dátum: 2017
Kötet: 23
ISBN: 978-963-306-563-1
Oldalak: pp. 144-149
Konferencia neve: International Symposium on Analytical and Environmental Problems (23.) (2017) (Szeged)
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/55894/
Kulcsszavak: Kémia, Vanília
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 148-149. ; ill. ; összefoglalás angol nyelven
Feltöltés dátuma: 2018. dec. 14. 10:51
Utolsó módosítás: 2022. aug. 08. 15:49
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/56177
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet