Analysis of polyphenols in wine and juices samples by UV-VIS spectrophotometry

Mihali Cristina; Berinde Zoita; Dippong Thomas; Ivan Pauliuc; Rednic Mircea: Analysis of polyphenols in wine and juices samples by UV-VIS spectrophotometry.

[thumbnail of proceedings_of_isaep_2017_156-159.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
proceedings_of_isaep_2017_156-159.pdf

Letöltés (664kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

Polyphenols are secondary metabolites of plants being involved in the protection against the solar ultraviolet radiation or pathogens aggression and are considered to posses beneficial effects on human health. The paper aims to determine the total concentration of polyphenolic compounds and anthocyanins in various samples such as wine, nectar, coffee and Noni juice, by UV-VIS spectrometery. The analysis of these compounds involves more aspects: determination of polyphenolic substances by the Folin-Ciocalteu method, determination of anthocyanins by the sodium bisulfite method for wine samples.

Mű típusa: Konferencia vagy workshop anyag
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Proceedings of the International Symposium on Analytical and Environmental Problems
Dátum: 2017
Kötet: 23
ISBN: 978-963-306-563-1
Oldalak: pp. 156-159
Konferencia neve: International Symposium on Analytical and Environmental Problems (23.) (2017) (Szeged)
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/55894/
Kulcsszavak: Spektrofotometria, Kémia
Megjegyzések: Bibliogr.: 159. p. ; ill. ; összefoglalás angol nyelven
Feltöltés dátuma: 2018. dec. 14. 11:08
Utolsó módosítás: 2022. aug. 08. 15:49
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/56179
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet