Developing of antioxidant-enriched apple juice with elderberry (Sambucus Nigra L.) pomace

Furulyás Diána; Szabó Zsanett; Szalóki-Dorkó Lilla; Székely Dóra; Stéger-Máté Mónika; Stefanovits-Bányai Éva: Developing of antioxidant-enriched apple juice with elderberry (Sambucus Nigra L.) pomace.

[thumbnail of proceedings_of_isaep_2018_276-279.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
proceedings_of_isaep_2018_276-279.pdf

Letöltés (845kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

The aim of this study to develop a healthy enriched apple juice and utilization of by-product of elderberry pomace. The elderberries and their pomace contain high biological activity components, primarily polyphenols, anthocyanins, flavanols which compounds are known to have potential antioxidant properties. In this study the most efficiently extraction method was explored by using different solvents and using the chosen best method, our goal is to develop a delicious enriched apple juice with contain this pomace extracts.

Mű típusa: Konferencia vagy workshop anyag
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Proceedings of the International Symposium on Analytical and Environmental Problems
Dátum: 2018
Kötet: 24
ISBN: 978-963-306-623-2
Oldalak: pp. 276-279
Konferencia neve: International Symposium on Analytical and Environmental Problems (24.) (2018) (Szeged)
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/55895/
Kulcsszavak: Élelmiszeripari technológia, Élelmiszerkémia, Kémia
Megjegyzések: Bibliogr.: 279. p. ; összefoglalás angol nyelven
Feltöltés dátuma: 2019. jan. 07. 12:52
Utolsó módosítás: 2022. aug. 08. 15:50
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/56347
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet