Könyves Tibor; Vukosav Marija; Ivanc Aleksander; Bošković Jelena; Miscević Branislav: Production and composition of milk from tsigai sheep breed in Vojvodina. In: Agrár- és vidékfejlesztési szemle, (6) 1. pp. 196-200. (2011)
Cikk, tanulmány, mű
agrarszemle_2011_001_suppl_196-200.pdf Letöltés (55kB) |
Absztrakt (kivonat)
In this study the milk quality of Tsigai, like a most popular local sheep breed in northern part of Serbia are presented. The purpose of this paper is to review the several differences in physical-chemical quality aspects of sheep milk.. The average milk quantity are between 0,46 and 0,88 kg, and in 6 mounth milking period are up to 150 l. The milk is mostly processed into cheese and yoghurt. Compared results with other Tsigai breeds in Midle-East Europe area indicate that milk yield and composition are approximately the same, depending on pasture quality, keeping system and feeding.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Milk quality of Tsigai sheep breed in Vojvodina |
Rovatcím: | Food sciences and food safety |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Agrár- és vidékfejlesztési szemle |
Dátum: | 2011 |
Kötet: | 6 |
Szám: | 1 |
ISSN: | 1788-5345 |
Oldalak: | pp. 196-200 |
Nyelv: | angol |
Kiadó: | Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar |
Kiadás helye: | Szeged |
Konferencia neve: | Traditions, innovation, sustainability (2011) (Hódmezővásárhely) |
Befoglaló mű URL: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/76074/ |
Kulcsszavak: | Tejtermelés - juh - Vajdaság, Tej - minőség |
Megjegyzések: | Bibliogr.: p. 199-200. ; összefoglalás angol nyelven |
Szakterület: | 04. Mezőgazdaság-tudományok 04. Mezőgazdaság-tudományok > 04.02. Állattenyésztési és tejtermelési tudomány |
Feltöltés dátuma: | 2022. jún. 29. 15:32 |
Utolsó módosítás: | 2022. jún. 30. 08:51 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/76106 |
Tétel nézet |