Dough reological and kernel hardness investigation on different Hungarian winter wheat varieties

Szabó P. B.: Dough reological and kernel hardness investigation on different Hungarian winter wheat varieties. In: Agrár- és vidékfejlesztési szemle, (6) 1. pp. 436-441. (2011)

[thumbnail of agrarszemle_2011_001_suppl_436-441.pdf] Cikk, tanulmány, mű
agrarszemle_2011_001_suppl_436-441.pdf

Letöltés (171kB)

Absztrakt (kivonat)

The aim of this research was the investigation of winter wheat varieties, the kernel hardness and the dough features. We determined the kernel hardness with two dynamic methods. We measured the parameters of flour. The correlations among hardness index and the examined flour parameters were also significant (r=0.816-0.876). We found strong correlation between the grinding energy (eg) and water absorption (r=0.878) of the flour. Hardness index – wet gluten (r=0.833), and hardness index – water absorption (r=0.876), hardness index – P value of alveograph (r=0.816) showed also positive correlations. We found correlation the water absorption and P value of alveograph (r=0.873).

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Rovatcím: Poster presentation
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Agrár- és vidékfejlesztési szemle
Dátum: 2011
Kötet: 6
Szám: 1
ISSN: 1788-5345
Oldalak: pp. 436-441
Nyelv: angol
Kiadó: Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar
Kiadás helye: Szeged
Konferencia neve: Traditions, innovation, sustainability (2011) (Hódmezővásárhely)
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/76074/
Kulcsszavak: Búza - minőség, Liszt - minőség, Búzatermesztés, Őszi búza
Megjegyzések: Bibliogr.: 441. p. ; ill. ; összefoglalás angol nyelven
Szakterület: 04. Mezőgazdaság-tudományok
04. Mezőgazdaság-tudományok > 04.01. Mezőgazdaság, erdészet, halászat
Feltöltés dátuma: 2022. jún. 30. 14:45
Utolsó módosítás: 2022. jún. 30. 14:45
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/76148
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet