Effect of different packing materials on physicochemical properties of carrot and potato

Kumar Pradeep; Székely Dóra; Máté Mónika: Effect of different packing materials on physicochemical properties of carrot and potato.

[thumbnail of proceedings_of_isaep_2022_284-288.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
proceedings_of_isaep_2022_284-288.pdf

Letöltés (918kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

Potato (Solanum tuberosum L.) and carrot (Daucus carota subsp. sativus Hoffm.) are one of the most popular and most used vegetables around the world. Both the vegetables are thoroughly used in Europe but in these rapidly changing times the present-day consumer want ready to prepare (RTP) or ready to eat (RTE) foods or ingredients. To produce the ready to prepare food its skin must be removed. But this removal of skin reduces the shelf life, sensory characteristics and causes nutrient loss. RTP vegetables can be packed in Polyethylene (PE) packaging but it’s one of the most prominent polluter in the world. We used packing material made up of Polylactic Acid (PLA) as our biodegradable packing. In our experiments, we used three treatments for packing, control (without packing), PE and PLA. The samples were kept at room temperature for 5 days and we measured weight change, moisture content, color parameters and Total Polyphenol Content (TPC) every day.

Mű típusa: Konferencia vagy workshop anyag
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Proceedings of the International Symposium on Analytical and Environmental Problems
Dátum: 2022
Kötet: 28
ISBN: 978-963-306-904-2
Oldalak: pp. 284-288
Nyelv: angol
Kiadás helye: Szeged
Konferencia neve: 28th International Symposium on Analytical and Environmental Problems
Konferencia típusa: Konferencia
Helyszin: Szeged
Dátum: 2022. november 14-15.
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/78308/
Kulcsszavak: Élelmiszeripari technológia, Csomagolás hatása - élelmiszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 288. p. ; ill. ; összefoglalás angol nyelven
Szakterület: 01. Természettudományok
01. Természettudományok > 01.04. Kémiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
Feltöltés dátuma: 2023. már. 23. 10:53
Utolsó módosítás: 2023. már. 23. 10:53
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/78538
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet