Szabó-Nótin Beatrix; Berta Juhász Csilla; Jakab Ivett; Máté Mónika: Effect of apple pomace powder addition on rice flour based biscuits quality.
Előnézet |
Cikk, tanulmány, mű
proceedings_of_isaep_2022_333-337.pdf Letöltés (554kB) | Előnézet |
Absztrakt (kivonat)
Apple pomace is the primary by-product generated during the production of apple juice. This study investigates the effect of apple pomace powder (APP) on baking quality of rise-flour based biscuits. Water activity, moisture content was measured; sensory evaluation, colour investigation, total polyphenol content and texture profile analysis were performed. By increasing the concentration of apple pomace, the hardness, fracturability, polyphenol content and antioxidant capacity increased, while their brightness, moisture content, water activity and overall popularity decreased. Apple pomace flour addition also increased the sweet taste intensity of cookies suggesting that in bakery products APF evolve a flavor enhancer role. Based on the sensory and compositional attributes, it was concluded that good quality biscuits can be prepared through using 5% and 7.5 % apple pomace powder with rice flour. APP proved to be a promising alternative ingredient in case of biscuits.
| Mű típusa: | Konferencia vagy workshop anyag |
|---|---|
| Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Proceedings of the International Symposium on Analytical and Environmental Problems |
| Dátum: | 2022 |
| Kötet: | 28 |
| ISBN: | 978-963-306-904-2 |
| Oldalak: | pp. 333-337 |
| Nyelv: | magyar |
| Kiadás helye: | Szeged |
| Konferencia neve: | 28th International Symposium on Analytical and Environmental Problems |
| Konferencia típusa: | Konferencia |
| Helyszin: | Szeged |
| Dátum: | 2022. november 14-15. |
| Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/78308/ |
| Kulcsszavak: | Élelmiszeripari technológia |
| Megjegyzések: | Bibliogr.: 337. p. ; ill. ; összefoglalás angol nyelven |
| Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák |
| Feltöltés dátuma: | 2023. már. 23. 14:18 |
| Utolsó módosítás: | 2023. már. 23. 14:18 |
| URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/78556 |
![]() |
Tétel nézet |

