A szőlő és must a szegedi tanyák népének téli táplálkozásában

Börcsök Vince: A szőlő és must a szegedi tanyák népének téli táplálkozásában. In: Acta Universitatis Szegediensis : sectio ethnographica et linguistica = néprajz és nyelvtudomány = étnografiâ i azykoznanie = Volkskunde und Sprachwissenschaft, (7). pp. 135-139. (1963)

[thumbnail of etno_lingu_007_135-139.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
etno_lingu_007_135-139.pdf

Letöltés (630kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

Im sandigen Gebiet der ungarischen Tiefebene entwickelte sich nach der Phylloxerenseuche eine moderne Weinkultur. Einerseits band sie den Triebsand, andrerseits spielte sie eine bedeutende Rolle in der Ernährung der Bauern. Der Verfasser analysiert ausfuhrlich was die Weintraube und der Most in der Ernährung der Bauern bedeuteten und was für Speisen und Getränke aus ihnen für häuslichen Gebrauch bereitet wurden.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Die Weintraube und der Most in der Ernährung der Bauernhofbevölkerung in der Umgebung von Szeged
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Acta Universitatis Szegediensis : sectio ethnographica et linguistica = néprajz és nyelvtudomány = étnografiâ i azykoznanie = Volkskunde und Sprachwissenschaft
Dátum: 1963
Kötet: 7
ISSN: 0586-3716
Oldalak: pp. 135-139
Nyelv: magyar , német
Kiadó: Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara
Kiadás helye: Szeged
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/37211/
Kulcsszavak: Népi táplálkozás - Magyarország - regionális, Szőlőtermesztés, Borászat
Megjegyzések: Összefoglalás német nyelven
Szakterület: 05. Társadalomtudományok
05. Társadalomtudományok > 05.04. Szociológia
Feltöltés dátuma: 2016. okt. 15. 07:58
Utolsó módosítás: 2022. szep. 01. 14:26
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/3443
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet