Diákok kémia-, biológia- és fizikaoktatása élelmiszer-vizsgálati kísérletek segítségével

Bozi János; Szabó S. András; Izsák Margit; Tiszáné Kósa Eszter Imola; Szabó Gergely Levente: Diákok kémia-, biológia- és fizikaoktatása élelmiszer-vizsgálati kísérletek segítségével. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (62) 1. pp. 980-989. (2016)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2016_01_980-989.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2016_01_980-989.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A fizika, biológia és kémia iskolai oktatásában a kísérleteknek meghatározó jelentősége van. A diákok nagyon szívesen veszik, ha a kísérletek anyaga az általuk is jól ismert valamilyen élelmiszer. Jelen munkánkban tíz egyszerű, fizikai, kémiai és biológiai jellegű kísérletet írunk le. A vizsgált, illetve a kísérletek során felhasznált élelmiszerek: alma, almalé, burgonya, citrom, citromlé, ecet, ételfesték, konyhasó, növényi olaj, répacukor, sütőpor, szódabikarbóna, zselatin.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Teaching chemistry, biology and physics with the help of food analytical experiments
Rovatcím: Tudomány = Science
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 2016
Kötet: 62
Szám: 1
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 980-989
Nyelv: magyar
Kiadó: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/78996/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - középiskola, Kémia tanítása - középiskola, Fizika tanítása - középiskola, Biológia tanítása - középiskola
Megjegyzések: Bibliogr.: 989. p. ; ill. ; összefoglalás magyar nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. júl. 06. 07:40
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 08:20
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79077
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet