Bozi János and Szabó S. András and Izsák Margit and Tiszáné Kósa Eszter Imola and Szabó Gergely Levente: Teaching chemistry, biology and physics with the help of food analytical experiments. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (62) 1. pp. 990-995. (2016)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2016_01_990-995.pdf Download (216kB) |
Abstract
Experiments are of particular importance in the school education of physics, biology and chemistry. Students welcome gladly if the subject of an experiment is some kind of food, well-known to them. In the current work, ten simple experiments of physical, chemical and biological nature are described. The foods analyzed or used in the experiments are apples, apple juice, potatoes, lemons, lemon juice, vinegar, food coloring, table salt, vegetable oil, beet sugar, baking powder, baking soda and gelatin.
Item Type: | Article |
---|---|
Other title: | Diákok kémia-, biológia- és fizikaoktatása élelmiszer-vizsgálati kísérletek segítségével |
Heading title: | Tudomány = Science |
Journal or Publication Title: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Date: | 2016 |
Volume: | 62 |
Number: | 1 |
ISSN: | 0422-9576 |
Page Range: | pp. 990-995 |
Language: | English |
Publisher: | WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. |
Place of Publication: | Budapest |
Related URLs: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/78996/ |
Uncontrolled Keywords: | Élelmiszervizsgálat - középiskola, Kémia tanítása - középiskola, Fizika tanítása - középiskola, Biológia tanítása - középiskola |
Additional Information: | Bibliogr.: 995. p. ; összefoglalás angol nyelven |
Subjects: | 02. Engineering and technology 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages |
Date Deposited: | 2023. Jul. 06. 07:43 |
Last Modified: | 2023. Aug. 26. 08:20 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79078 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |