Bozi János; Szabó S. András; Izsák Margit; Tiszáné Kósa Eszter Imola; Szabó Gergely Levente: Teaching chemistry, biology and physics with the help of food analytical experiments. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (62) 1. pp. 990-995. (2016)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2016_01_990-995.pdf Letöltés (216kB) |
Absztrakt (kivonat)
Experiments are of particular importance in the school education of physics, biology and chemistry. Students welcome gladly if the subject of an experiment is some kind of food, well-known to them. In the current work, ten simple experiments of physical, chemical and biological nature are described. The foods analyzed or used in the experiments are apples, apple juice, potatoes, lemons, lemon juice, vinegar, food coloring, table salt, vegetable oil, beet sugar, baking powder, baking soda and gelatin.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Diákok kémia-, biológia- és fizikaoktatása élelmiszer-vizsgálati kísérletek segítségével |
Rovatcím: | Tudomány = Science |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 2016 |
Kötet: | 62 |
Szám: | 1 |
ISSN: | 0422-9576 |
Oldalak: | pp. 990-995 |
Nyelv: | angol |
Kiadó: | WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/78996/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - középiskola, Kémia tanítása - középiskola, Fizika tanítása - középiskola, Biológia tanítása - középiskola |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 995. p. ; összefoglalás angol nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. júl. 06. 07:43 |
Utolsó módosítás: | 2023. aug. 26. 08:20 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79078 |
Tétel nézet |