Minőségi magyar termékek nyomában - a magyar élelmiszerkönyv működése

Szegedyné Fricz Ágnes; Dömölki Marianna; Kuti Beatrix; Izsó Tekla; Szakos Dávid; Bognár Lajos; Kasza Gyula: Minőségi magyar termékek nyomában - a magyar élelmiszerkönyv működése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (62) 4. pp. 1338-1345. (2016)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2016_04_1338-1345.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2016_04_1338-1345.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Cikkünk bemutatja a Magyar Élelmiszerkönyvet, illetve annak szerepét a piaci szabályozásban és a fogyasztói minőségtudatosság kialakításában, valamint a történeti áttekintésen túl kitér a sikeres működés sarkalatos pontjaira is. Ezt követően primer kutatási eredményeken keresztül mutatjuk be azt, hogy az árérzékeny magyar vásárlók milyen szempontok alapján szavaznak bizalmat a magyar termékeknek. Ennek fényében számításba vesszük, hogy a minőségre vonatkozó előírások a jövőben hogyan hathatnak a feltárt attitűdökre, hiszen a Magyar Élelmiszerkönyv szabályozásainak alapvető feladata, hogy az itthon készült élelmiszereket a vásárlók kiemelkedő minőségűnek érezzék.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Searching for quality Hungarian products - the operation of the Hungarian food codex
Rovatcím: Tudomány = Science
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 2016
Kötet: 62
Szám: 4
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 1338-1345
Nyelv: magyar
Kiadó: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/78999/
Kulcsszavak: Fogyasztói magatartás, Élelmiszergazdaság - minőségszabályozás, Szabvány - magyar - élelmiszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 1345. p. ; ill. ; összefoglalás magyar nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. júl. 06. 14:42
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 08:20
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79120
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet