Minőségi magyar termékek nyomában - a magyar élelmiszerkönyv működése

Szegedyné Fricz Ágnes and Dömölki Marianna and Kuti Beatrix and Izsó Tekla and Szakos Dávid and Bognár Lajos and Kasza Gyula: Minőségi magyar termékek nyomában - a magyar élelmiszerkönyv működése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (62) 4. pp. 1338-1345. (2016)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2016_04_1338-1345.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2016_04_1338-1345.pdf

Download (1MB)

Abstract

Cikkünk bemutatja a Magyar Élelmiszerkönyvet, illetve annak szerepét a piaci szabályozásban és a fogyasztói minőségtudatosság kialakításában, valamint a történeti áttekintésen túl kitér a sikeres működés sarkalatos pontjaira is. Ezt követően primer kutatási eredményeken keresztül mutatjuk be azt, hogy az árérzékeny magyar vásárlók milyen szempontok alapján szavaznak bizalmat a magyar termékeknek. Ennek fényében számításba vesszük, hogy a minőségre vonatkozó előírások a jövőben hogyan hathatnak a feltárt attitűdökre, hiszen a Magyar Élelmiszerkönyv szabályozásainak alapvető feladata, hogy az itthon készült élelmiszereket a vásárlók kiemelkedő minőségűnek érezzék.

Item Type: Article
Other title: Searching for quality Hungarian products - the operation of the Hungarian food codex
Heading title: Tudomány = Science
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 2016
Volume: 62
Number: 4
ISSN: 0422-9576
Page Range: pp. 1338-1345
Language: Hungarian
Publisher: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/78999/
Uncontrolled Keywords: Fogyasztói magatartás, Élelmiszergazdaság - minőségszabályozás, Szabvány - magyar - élelmiszer
Additional Information: Bibliogr.: 1345. p. ; ill. ; összefoglalás magyar nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Jul. 06. 14:42
Last Modified: 2023. Aug. 26. 08:20
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79120

Actions (login required)

View Item View Item