Gere Attila; Rashed Mahmoud Said; Kókai Zoltán; Sipos László: Application of eye-tracking methodology in food researches. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (63) 3. pp. 1628-1632. (2017)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2017_03_1628-1632.pdf Letöltés (82kB) |
Absztrakt (kivonat)
Eye-tracking is a widely applied tool to follow the human gaze direction. Due to the excessive technical development of eye-trackers, nowadays several fields of applications are available. A new field is food research where numerous questions can be answered by the analysis of gazing behaviour. The methodology might be applied not only in food marketing, but also in sensory analysis and consumer studies. In our article, we aim to introduce the principles of eye-tracking along with the major eye-movements and describe the meanings of the measured variables. Furthermore, several applications are introduced from food sciences.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Szemkamerás módszerek alkalmazása az élelmiszerkutatásban |
Rovatcím: | Fókuszban = In Focus |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 2017 |
Kötet: | 63 |
Szám: | 3 |
ISSN: | 0422-9576 |
Oldalak: | pp. 1628-1632 |
Nyelv: | angol |
Kiadó: | WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79002/ |
Kulcsszavak: | Érzékszervi vizsgálat, Élelmiszerkutatás - módszer |
Megjegyzések: | Bibliogr.: p. 1631-1632. ; összefoglalás angol nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. júl. 07. 12:16 |
Utolsó módosítás: | 2023. aug. 26. 08:17 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79165 |
![]() |
Tétel nézet |