Assessment of orange wines in the light of new food consumption trends

Bene Zsuzsanna; Piskóti István: Assessment of orange wines in the light of new food consumption trends. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (63) 4. pp. 1804-1811. (2017)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2017_04_1804-1811.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2017_04_1804-1811.pdf

Letöltés (368kB)

Absztrakt (kivonat)

Studying the world’s new gastronomic trends, the appearance of orange wines is a real rarity and a special phenomenon. In contrast with rosé wines, orange wines are made not from white grapes, but from blue grapes, by skin-contact fermentation. As a result, an orange color is obtained by the wine, and it also tastes different than usual white wines. Laypeople usually do not know how the preparation process looks like. Many people think that these wines are made from oranges via fermentation or orange peels are soaked in already finished wines. The objective of oenological and wine marketing research of orange wines, on the one hand, is to be able to make “product and process innovation” recommendations – in the absence of winemaking regulations – regarding the winemaking technology in question by collecting their characteristics and, on the other hand, to outline their wine gastronomy market possibilities, based on the assessment and evaluation of their current professional status and recognition, and to formulate the necessary directions for marketing support.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: A narancsborok megítélése az új élelmiszer-fogyasztási trendek tükrében
Rovatcím: Tudomány = Science
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 2017
Kötet: 63
Szám: 4
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 1804-1811
Nyelv: angol
Kiadó: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/79003/
Kulcsszavak: Fogyasztói magatartás, Narancsbor, Borászat, Élelmiszerkémia
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 1810-1811. ; összefoglalás angol nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. júl. 10. 08:06
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 08:17
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79189
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet