Szeitzné Szabó Mária: Phosphates in our foods: benefits and risks. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (64) 4. pp. 2258-2264. (2018)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2018_04_2258-2264.pdf Letöltés (270kB) |
Absztrakt (kivonat)
Phosphorus-containing food additives are authorized substances widely used in the food industry, the use of which has many technological advantages. For a long time, these compounds had been regarded as practically harmless, however, recently more and more research results warn us that their extensive use and increasing consumption increases the risk of certain civilization hazards, such as cardiovascular diseases and osteoporosis at the population level. This publication clarifies the authorization process of these additives and the role of phosphates, presents some results of related research and formulates recommendations to prevent potential risks.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Foszfátok élelmiszereinkben: előnyök és kockázatok |
Rovatcím: | Tudomány = Science |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 2018 |
Kötet: | 64 |
Szám: | 4 |
ISSN: | 0422-9576 |
Oldalak: | pp. 2258-2264 |
Nyelv: | angol |
Kiadó: | WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/79007/ |
Kulcsszavak: | Foszfor, Foszfátok, Adalékanyag - élelmiszeripar, Kockázatbecslés, Élelmiszerkémia, Élelmiszervizsgálat, Élelmiszerbiztonság |
Megjegyzések: | Bibliogr.: p. 2263-2264. ; összefoglalás angol nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. júl. 11. 07:52 |
Utolsó módosítás: | 2023. aug. 26. 08:14 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79247 |
Tétel nézet |