Mineral content of foodstuffs - palladium in food

Szabó S. András: Mineral content of foodstuffs - palladium in food. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (65) 1. pp. 2409-2411. (2019)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2019_01_2409-2411.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2019_01_2409-2411.pdf

Letöltés (278kB)

Absztrakt (kivonat)

Palladium is one of the platinum group metals, a microelement. Within the platinum group metals, it belongs to the group of light platinum metals. It is not an essential element and not stimulative either. It is present in the food chain at very low, µg/kg concentrations, therefore, even though it forms some decidedly toxic compounds, its toxic effect has no practical importance from an agricultural production, environmental protection or human nutrition point of view. The discussion of palladium-related knowledge was undertaken to complete a series of communications that started years ago.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Élelmiszerek ásványianyag-tartalma - palládium az élelmiszerekben
Rovatcím: Tudomány = Science
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 2019
Kötet: 65
Szám: 1
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 2409-2411
Nyelv: angol
Kiadó: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/79008/
Kulcsszavak: Ásványi anyag-tartalom - élelmiszer, Palládium, Élelmiszerkémia, Élelmiszervizsgálat
Megjegyzések: Bibliogr.: 2411. p. ; összefoglalás angol nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. júl. 11. 10:48
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 08:11
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79269
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet