Szabó S. András: Mineral content of foodstuffs - palladium in food. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (65) 1. pp. 2409-2411. (2019)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2019_01_2409-2411.pdf Letöltés (278kB) |
Absztrakt (kivonat)
Palladium is one of the platinum group metals, a microelement. Within the platinum group metals, it belongs to the group of light platinum metals. It is not an essential element and not stimulative either. It is present in the food chain at very low, µg/kg concentrations, therefore, even though it forms some decidedly toxic compounds, its toxic effect has no practical importance from an agricultural production, environmental protection or human nutrition point of view. The discussion of palladium-related knowledge was undertaken to complete a series of communications that started years ago.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Élelmiszerek ásványianyag-tartalma - palládium az élelmiszerekben |
Rovatcím: | Tudomány = Science |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 2019 |
Kötet: | 65 |
Szám: | 1 |
ISSN: | 0422-9576 |
Oldalak: | pp. 2409-2411 |
Nyelv: | angol |
Kiadó: | WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79008/ |
Kulcsszavak: | Ásványi anyag-tartalom - élelmiszer, Palládium, Élelmiszerkémia, Élelmiszervizsgálat |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 2411. p. ; összefoglalás angol nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. júl. 11. 10:48 |
Utolsó módosítás: | 2023. aug. 26. 08:11 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79269 |
Tétel nézet |