Presenting the checks of dietary supplements by NFCSO

Szilvássy Blanka Daniella: Presenting the checks of dietary supplements by NFCSO. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (65) 2. pp. 2466-2469. (2019)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2019_02_2466-2469.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2019_02_2466-2469.pdf

Letöltés (124kB)

Absztrakt (kivonat)

The interest in various dietary supplements, which are considered to be beneficial for human physiological effects, has been growing steadily for years, so the importance of their food safety is increasing due to increasing consumption. Their production and distribution are bound for notification by the law. In the current legislative environment, these products are in the category of foods, and their control is, the responsibility of the food safety authority, among others. In my manuscript, I present the most important results of the inspections carried out by the NFCSO and the Pangea Action carried out internationally in 2018. Inspections were carried out partly by the NFCSO on the basis of own control and monitoring plans, and partly on notifications of public interest. The results of several investigations were published on the website of NFCSO.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: A NÉBIH étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos ellenőrzéseinek bemutatása
Rovatcím: Tudomány = Science
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 2019
Kötet: 65
Szám: 2
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 2466-2469
Nyelv: angol
Kiadó: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/79009/
Kulcsszavak: Táplálékkiegészítők, Gyógyszertan, Élelmiszerbiztonság, Élelmiszerkémia, Gyógyszerkémia
Megjegyzések: Bibliogr.: 2469. p. ; összefoglalás angol nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. júl. 11. 12:21
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 08:11
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79279
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet