Functional bread, or the effects of garlic and its products on certain parameters of bread

Kántor Andrea; Fischinger László Ádám; Alexa Loránd; Papp-Topa Emőke; Kovács Béla; Czipa Nikolett: Functional bread, or the effects of garlic and its products on certain parameters of bread. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (65) 4. pp. 2710-2714. (2019)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2019_04_2710-2714.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2019_04_2710-2714.pdf

Letöltés (161kB)

Absztrakt (kivonat)

Nowadays, bread is consumed almost every day. Since the beneficial effects of garlic are well-known, we thought that by baking it into bread, a delicious product with physiological benefits could be created. For the experiment, garlic, garlic paste and granulated garlic were used in different concentrations, which were selected on the basis of preliminary studies. For the finished products, it was examined to what extent the enrichments changed the amount of antioxidants and macronutrients in the finished products compared to our control bread. Results were also analyzed using a statistical program, based on which it was found that there were verifiable differences between the experimental loaves in the parameters examined. There was a clear increase in the total polyphenol content, however, varied results were obtained in the case of element content.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Funkcionális kenyér, avagy a fokhagyma és készítményei hatása a kenyér egyes paramétereire
Rovatcím: Tudomány = Science
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 2019
Kötet: 65
Szám: 4
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 2710-2714
Nyelv: angol
Kiadó: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/79011/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - módszer, Élelmiszerkémia, Kenyér
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 2713-2714. ; összefoglalás angol nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. júl. 12. 07:46
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 08:11
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79313
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet