The food supply system - challenges of the present and plans for the future

Szűcs Viktória; Szakál Diana; Balázs Bálint; Dudás Gyula: The food supply system - challenges of the present and plans for the future. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 1. pp. 2864-2869. (2020)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2020_01_2864-2869.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2020_01_2864-2869.pdf

Letöltés (201kB)

Absztrakt (kivonat)

In the coming decades, in order to meet the increasing food demand resulting from demographic growth, the application of different sustainable solutions becomes indispensable. Social and environmental changes pose a major challenge for the complex food supply system with many stakeholders who also have a significant impact on one another. In order to overcome the obstacles and to ensure the resilience of the food supply system to the future, it is necessary to have a thorough knowledge of the current situation and to be able to forecast future situations. It is also necessary to examine the possible effects of the proposed solutions. It is with these ideas in mind that our present work reviews the challenges of the food supply system and the directions for its sustainable transformation.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Az élelmiszer-ellátó rendszer - a jelen kihívásai és a jövő tervei
Rovatcím: Tudomány = Science
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 2020
Kötet: 66
Szám: 1
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 2864-2869
Nyelv: angol
Kiadó: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/79012/
Kulcsszavak: Élelmiszer-ellátó rendszer, Élelmiszertudomány - kutatás
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 2868-2869. ; összefoglalás angol nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. júl. 12. 09:33
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 08:08
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79346
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet