"Vörös túró" etnikai funkcionális termék gyártási technológiájának kutatása és fejlesztése

Alkhamova Guzel; Lukin Aleksandr: "Vörös túró" etnikai funkcionális termék gyártási technológiájának kutatása és fejlesztése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 2. pp. 2950-2956. (2020)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2020_02_2950-2956.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2020_02_2950-2956.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A „vörös túró” gyártásának technológiája mély gyökerekkel rendelkezik a türk népek múltjában. Krémes karamell aromájával régóta csemegének számít. A türk népek a „vörös túrót” teljes tej és egy erjesztőszer keverékének hosszú ideig tartó forralásával állították elő, hogy egy alvadékot kapjanak, amelyhez cukrot és vajat adtak. A kutatás célja egy új technológia kidolgozása a „vörös túró” etnikai funkcionális termék előállítására. Az új túrótermék kifejlesztéséhez sovány tejet, erjesztőszert és szteviozid típusú édesítőszert alkalmaztunk.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Research and development of production technology for ethnic functional product "red cottage cheese"
Rovatcím: Tudomány = Science
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 2020
Kötet: 66
Szám: 2
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 2950-2956
Nyelv: magyar
Kiadó: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/79013/
Kulcsszavak: Élelmiszeripari technológia, Termékfejlesztés, Vörös túró
Megjegyzések: Ill. ; összefoglalás magyar nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. júl. 12. 10:39
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 08:08
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79357
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet