Alkhamova Guzel; Lukin Aleksandr: "Vörös túró" etnikai funkcionális termék gyártási technológiájának kutatása és fejlesztése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 2. pp. 2950-2956. (2020)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2020_02_2950-2956.pdf Letöltés (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
A „vörös túró” gyártásának technológiája mély gyökerekkel rendelkezik a türk népek múltjában. Krémes karamell aromájával régóta csemegének számít. A türk népek a „vörös túrót” teljes tej és egy erjesztőszer keverékének hosszú ideig tartó forralásával állították elő, hogy egy alvadékot kapjanak, amelyhez cukrot és vajat adtak. A kutatás célja egy új technológia kidolgozása a „vörös túró” etnikai funkcionális termék előállítására. Az új túrótermék kifejlesztéséhez sovány tejet, erjesztőszert és szteviozid típusú édesítőszert alkalmaztunk.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Research and development of production technology for ethnic functional product "red cottage cheese" |
Rovatcím: | Tudomány = Science |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 2020 |
Kötet: | 66 |
Szám: | 2 |
ISSN: | 0422-9576 |
Oldalak: | pp. 2950-2956 |
Nyelv: | magyar |
Kiadó: | WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79013/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszeripari technológia, Termékfejlesztés, Vörös túró |
Megjegyzések: | Ill. ; összefoglalás magyar nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. júl. 12. 10:39 |
Utolsó módosítás: | 2023. aug. 26. 08:08 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79357 |
![]() |
Tétel nézet |