Alkhamova Guzel; Lukin Aleksandr: "Vörös túró" etnikai funkcionális termék gyártási technológiájának kutatása és fejlesztése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 2. pp. 2950-2956. (2020)
|
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2020_02_2950-2956.pdf Letöltés (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
A „vörös túró” gyártásának technológiája mély gyökerekkel rendelkezik a türk népek múltjában. Krémes karamell aromájával régóta csemegének számít. A türk népek a „vörös túrót” teljes tej és egy erjesztőszer keverékének hosszú ideig tartó forralásával állították elő, hogy egy alvadékot kapjanak, amelyhez cukrot és vajat adtak. A kutatás célja egy új technológia kidolgozása a „vörös túró” etnikai funkcionális termék előállítására. Az új túrótermék kifejlesztéséhez sovány tejet, erjesztőszert és szteviozid típusú édesítőszert alkalmaztunk.
| Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
|---|---|
| Egyéb cím: | Research and development of production technology for ethnic functional product "red cottage cheese" |
| Rovatcím: | Tudomány = Science |
| Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
| Dátum: | 2020 |
| Kötet: | 66 |
| Szám: | 2 |
| ISSN: | 0422-9576 |
| Oldalak: | pp. 2950-2956 |
| Nyelv: | magyar |
| Kiadó: | WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. |
| Kiadás helye: | Budapest |
| Befoglaló mű URL: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79013/ |
| Kulcsszavak: | Élelmiszeripari technológia, Termékfejlesztés, Vörös túró |
| Megjegyzések: | Ill. ; összefoglalás magyar nyelven |
| Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
| Feltöltés dátuma: | 2023. júl. 12. 10:39 |
| Utolsó módosítás: | 2023. aug. 26. 08:08 |
| URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79357 |
![]() |
Tétel nézet |

