Research and development of production technology for ethnic functional product "red cottage cheese"

Alkhamova Guzel; Lukin Aleksandr: Research and development of production technology for ethnic functional product "red cottage cheese". In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 2. pp. 2958-2961. (2020)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2020_02_2958-2961.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2020_02_2958-2961.pdf

Letöltés (130kB)

Absztrakt (kivonat)

The technology of “Red Cottage Cheese” production is deeply rooted in the past of the Turkic people. “Red Cottage Cheese”, with its creamy caramel flavor, has long been considered a delicacy. The Turkic people cooked “Red Cottage Cheese” by a long-term simmering of the mixture of whole milk and a fermentation agent in order to obtain a curd clot, and then adding sugar and butter. The aim of the research is to develop a new technology for the production of the ethnic functional product “Red Cottage Cheese”. To develop this new cottage cheese product, we used skim milk, fermentation agent, and stevioside.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: "Vörös túró" etnikai funkcionális termék gyártási technológiájának kutatása és fejlesztése
Rovatcím: Tudomány = Science
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 2020
Kötet: 66
Szám: 2
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 2958-2961
Nyelv: angol
Kiadó: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/79013/
Kulcsszavak: Élelmiszeripari technológia, Termékfejlesztés, Vörös túró
Megjegyzések: Bibliogr.: 2961. p. ; összefoglalás angol nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. júl. 12. 10:56
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 08:08
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79358
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet