Szabó S. András: Élelmiszerek ásványi anyag tartalma: ozmium az élelmiszerekben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 2. pp. 2988-2990. (2020)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2020_02_2988-2990.pdf Letöltés (249kB) |
Absztrakt (kivonat)
Az ásványi anyagok témakörét ismertető cikksorozatunkban a palládium után folytatjuk a toxikusnak tekintett nyomelemek tárgyalását. Jelen dolgozat egy újabb, a platinafémekhez tartozó mikroelemmel, az ozmiummal (Os) foglalkozik.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Mineral content of foodstuffs: osmium in foodstuffs |
Rovatcím: | Tudomány = Science |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 2020 |
Kötet: | 66 |
Szám: | 2 |
ISSN: | 0422-9576 |
Oldalak: | pp. 2988-2990 |
Nyelv: | magyar |
Kiadó: | WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79013/ |
Kulcsszavak: | Ásványi anyag-tartalom - élelmiszer, Ozmium, Élelmiszerkémia, Élelmiszervizsgálat |
Megjegyzések: | Ill. ; összefoglalás magyar nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. júl. 12. 12:37 |
Utolsó módosítás: | 2023. aug. 26. 08:08 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79363 |
![]() |
Tétel nézet |