Assessing packaging-related knowledge on the basis of a quantitative study

Lendvai Edina: Assessing packaging-related knowledge on the basis of a quantitative study. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (67) 3. pp. 3575-3583. (2021)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2021_03_3575-3583.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2021_03_3575-3583.pdf

Letöltés (357kB)

Absztrakt (kivonat)

Packaging technology is one of today’s rapidly evolving disciplines, with innovative implications for many other disciplines, such as the food industry. Plastics can also be referred to as the materials of the 21st century, without which we could hardly imagine our lives today. Bioplastics are made from raw materials from renewable sources, while degradable plastics are mixtures of plastics made from conventional raw materials and additives that aid degradation. In my qualitative, online study, 513 people answered my questions about what the main function of packaging is, what characteristics a packaging material should possess, foods in which packaging are preferred, whether they had ever encountered environmentally friendly packaging materials. In addition to a lot of useful information, it turned out that Hungarian people are typically ecoconscious on paper, but in reality they do not pay enough attention to it. It is primarily college graduate women between the ages of 46 and 65 who also take environmental and ecological considerations into account when buying food.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: A csomagolással kapcsolatos ismeretek felmérése egy kvantitatív kutatás alapján
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 2021
Kötet: 67
Szám: 3
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 3575-3583
Nyelv: angol
Kiadó: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/79018/
DOI: 10.52091/EVIK-2021/3-3-ENG
Kulcsszavak: Csomagolástechnika - élelmiszeripari, Fogyasztói magatartás
Megjegyzések: Bibliogr.: 3583. p. ; összefoglalás angol nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. júl. 13. 14:00
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 08:05
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79434
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet