Szokatlan növényi alapanyagok felhasználása egy baromfihús receptben

Lukin Aleksandr; Naumova Natalia; Betz Julia: Szokatlan növényi alapanyagok felhasználása egy baromfihús receptben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (67) 3. pp. 3584-3590. (2021)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2021_03_3584-3590.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2021_03_3584-3590.pdf

Letöltés (143kB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatunkban a fagyasztva szárított őrölt alma (7%) és brazil diómag (5%) kombinált felhasználásával készült sült baromfitermékek vizsgálati eredményeit mutatjuk be. A recept módosítása olyan töltött húskészítmények előállítását tette lehetővé, amelyek a hagyományoshoz képest előnyösebb fogyasztói tulajdonságokkal bírnak, az illatban alma- és diójegyekkel, enyhén savanykás-édeskés tónussal az ízben és karamell árnyalatokkal a színben. Ezen túlmenően megnövekedett élelmirost-tartalommal, szerves savakkal, fehérjékkel rendelkeznek. Ásványi elemekben gazdagok (Mo, Au, Cu, B, Mn, W, Be, Sn, Fe, Ca, Mg, P). Mindezek a vaj mennyiségének 4%-os csökkenése mellett valósultak meg.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Use of unconventional plant raw material in poultry meat recipe
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 2021
Kötet: 67
Szám: 3
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 3584-3590
Nyelv: magyar
Kiadó: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/79018/
DOI: 10.52091/EVIK-2021/3-4-HUN
Kulcsszavak: Élelmiszeripari technológia
Megjegyzések: Bibliogr.: 3590. p. ; ill. ; összefoglalás magyar nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. júl. 13. 14:29
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 08:05
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79435
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet