Lukin Aleksandr; Naumova Natalia; Betz Julia: Use of unconventional plant raw material in poultry meat recipe. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (67) 3. pp. 3591-3597. (2021)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2021_03_3591-3597.pdf Letöltés (157kB) |
Absztrakt (kivonat)
The results of studying the combined use of freeze-dried ground apples (in an amount of 7%) and Brazil nut kernels (in an amount of 5 %) in the technology of baked poultry products are presented. The modification of the recipe made it possible to obtain stuffed meat products with improved consumer properties (apple and nut notes in the smell, slight sourish-sweetish tone in the taste, caramel shades in the color) and increased nutritional value (content of dietary fiber, mineral elements Mo, Au, Cu, B, Mn, W, Be, Sn, Fe, Ca, Mg, P, organic acids, protein) alongside a decrease in the amount of butter by 4%.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Szokatlan növényi alapanyagok felhasználása egy baromfihús receptben |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 2021 |
Kötet: | 67 |
Szám: | 3 |
ISSN: | 0422-9576 |
Oldalak: | pp. 3591-3597 |
Nyelv: | angol |
Kiadó: | WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79018/ |
DOI: | 10.52091/EVIK-2021/3-4-ENG |
Kulcsszavak: | Élelmiszeripari technológia |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 3597. p. ; ill. ; összefoglalás angol nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. júl. 13. 14:31 |
Utolsó módosítás: | 2023. aug. 26. 08:05 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79436 |
![]() |
Tétel nézet |