Use of unconventional plant raw material in poultry meat recipe

Lukin Aleksandr; Naumova Natalia; Betz Julia: Use of unconventional plant raw material in poultry meat recipe. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (67) 3. pp. 3591-3597. (2021)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2021_03_3591-3597.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2021_03_3591-3597.pdf

Letöltés (157kB)

Absztrakt (kivonat)

The results of studying the combined use of freeze-dried ground apples (in an amount of 7%) and Brazil nut kernels (in an amount of 5 %) in the technology of baked poultry products are presented. The modification of the recipe made it possible to obtain stuffed meat products with improved consumer properties (apple and nut notes in the smell, slight sourish-sweetish tone in the taste, caramel shades in the color) and increased nutritional value (content of dietary fiber, mineral elements Mo, Au, Cu, B, Mn, W, Be, Sn, Fe, Ca, Mg, P, organic acids, protein) alongside a decrease in the amount of butter by 4%.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Szokatlan növényi alapanyagok felhasználása egy baromfihús receptben
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 2021
Kötet: 67
Szám: 3
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 3591-3597
Nyelv: angol
Kiadó: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/79018/
DOI: 10.52091/EVIK-2021/3-4-ENG
Kulcsszavak: Élelmiszeripari technológia
Megjegyzések: Bibliogr.: 3597. p. ; ill. ; összefoglalás angol nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. júl. 13. 14:31
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 08:05
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79436
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet