Topa Emőke; Alexa Loránd; Varga-Kántor Andrea; Kovács Béla; Czipa Nikolett: Quality characteristics of red fruits fresh and after lyophilization. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (67) 4. pp. 3657-3664. (2021)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2021_04_3657-3664.pdf Letöltés (491kB) |
Absztrakt (kivonat)
In our work, the quality characteristics and nutritional parameters of red fruits were examined in their fresh state and after lyophilization. The purpose of the comparison was to assess the effect of freeze drying on these fruits. The elemental and dry matter content of fresh fruits was determined, and the changes in their total phenolic compound and flavonoid content, as well as their vitamin C and acid content. A slight increase in the total phenolic compound and flavonoid content and a smaller decrease in the vitamin C content were observed, while the quantity of total acids was reduced in the sample to almost one-third after lyophilization.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Piros gyümölcsök minőségi jellemzői friss és liofilizálás utáni állapotban |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 2021 |
Kötet: | 67 |
Szám: | 4 |
ISSN: | 0422-9576 |
Oldalak: | pp. 3657-3664 |
Nyelv: | angol |
Kiadó: | WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79019/ |
DOI: | 10.52091/EVIK-2021/4-2-ENG |
Kulcsszavak: | Élelmiszeripari technológia, Gyümölcs - fagyasztva szárítás, Élelmiszervizsgálat |
Megjegyzések: | Bibliogr.: p. 3663-3664. ; ill. ; összefoglalás angol nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. júl. 13. 15:06 |
Utolsó módosítás: | 2023. aug. 26. 08:05 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79442 |
Tétel nézet |