Production of single cell protein by the fermentation biotechnology for animal feeding

Molnár Judit; Vasas Dávid; Kalocsai Renátó; Szakál Tamás; Ahmed Mukhtar H.: Production of single cell protein by the fermentation biotechnology for animal feeding. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 2. pp. 3896-3903. (2022)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2022_02_3896-3903.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2022_02_3896-3903.pdf

Letöltés (332kB)

Absztrakt (kivonat)

Background: Fermentation is a sort of biotechnology that uses microorganisms to produce animal food through chemical process. In ancient times, wastes were treated with chemicals, but now companies convert wastes to valuable food, food ingredients or feed products such as single cell oils or single cell protein. The most used substrate is molasses and corn steep liquor which is a part of the fermentation process. Aim: The aims of the manuscript is to provide an overview of the yeast strains and food by-products used in production of single cell proteins by fermentation process. Furthermore, the manuscript summarizes the role of single cell protein in animal feed. Methods: Electronic searches were conducted on Google Scholar database Medline and PubMed. A further search was conducted on the Food and agricultural organization FAO research article database. Results: Single cell protein produced by these substrates and different microorganisms (algae, yeast, bacteria) play an important role in animal feeding. Furthermore, SCP is a high-quality protein, unsaturated fatty acids, vitamins and minerals sources for animals. Conclusion: Production of single cell of protein through the fermentation has several significant benefits including sustainability, health and production efficacy.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Egysejt-fehérje előállítása állati takarmányozáshoz fermentációs biotechnológiával
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 2022
Kötet: 68
Szám: 2
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 3896-3903
Nyelv: angol
Kiadó: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/79021/
DOI: 10.52091/EVIK-2022/2-3-ENG
Kulcsszavak: Biotechnológia, Mikrobiológia
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 3901-3903. ; ill. ; összefoglalás angol nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. júl. 14. 10:20
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 08:00
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79470
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet