Lásztity Radomir: Élelmiszeranalitika - múlt, jelen, jövő = Food analysis - past, present, future. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (56) 4. pp. 209-218. (2010)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2010_04_209-218.pdf Letöltés (82kB) |
Absztrakt (kivonat)
Szerző, rövid történeti áttekintés után, elemzi az élelmiszeranalitika fejlődését befolyásoló tényezőket (élelmiszerbiztonság, egészséges táplálkozás, nutrigenomika, táplálékallergia) és a várható fejlődési irányokat. Kiemeli a bioanalitikai módszerek szerepének várható növekedését. Röviden érinti az élelmiszeranalitikus (élelmiszerminősítő) szakemberképzés kérdését. Following the short review of history of food control the main factors (food safety, nutrition and health, food allergy, nutrigenomic) influencing development of methods of food analysis and the trend in food control development are treated. Particularly the growing role of bioanalytical methods is stressed out. A short overview is given about education of specialist in this field.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Lebensmittelanalytik - Vergangenheit, Gegenwart, Zukunft |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 2010 |
Kötet: | 56 |
Szám: | 4 |
ISSN: | 0422-9576 |
Oldalak: | pp. 209-218 |
Nyelv: | magyar , angol |
Kiadó: | Q & M Kft. |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/79325/ |
Kulcsszavak: | Analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Élelmiszervizsgálat |
Megjegyzések: | Bibliogr.: p. 217-218. ; összefoglalás magyar és angol nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. júl. 19. 14:09 |
Utolsó módosítás: | 2023. aug. 26. 08:42 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79532 |
Tétel nézet |