Kovács Sárkány Hajnalka; Kovács Vilmos: A fűszerpaprika mikrobiológiai paramétereinek jogszabályvizsgálata, valamint szerbiai gyakorlati alkalmazása = Legal analysis for the microbiological parameters of paprika, and their practical application in Serbia. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 4. pp. 390-399. (2014)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2014_04_390-399.pdf Letöltés (10MB) |
Absztrakt (kivonat)
Habár Magyarország és Horvátország egyaránt tagjai az Európai Uniónak, a fűszerpaprikára vonatkozó előírásaik számos ponton különböznek. Ha még a szerbiai előírásokat is számba vesszük, akkor láthatjuk, hogy ezek az eltérések még jelentékenyebbek. Az uniós előírásokat a szerbiai fűszerpaprikát előállító üzemeknek sikeresen be kell építeniük az eljárásrendjükbe, amennyiben termékeiket az EU-ba szeretnék exportálni. Munkánkban elemezzük mindhárom ország fűszerpaprikára vonatkoz(tathat)ó előírásait, valamint azok alkalmazásának gyakorlatát a szerbiai fűszerpaprika-előállító üzemek körében. Although both Hungary and Croatia are members of the European Union, their regulations regarding paprika differ in many respects. If we consider Serbian regulations as well, we can see that the differences are even more pronounced. EU regulations should be incorporated successfully in the procedures of Serbian paprika producing plants, if they intend to export their products to the EU. In our work, regulations of all three countries regarding paprika are analyzed, and also their practical application by Serbian paprika producing plants.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | A fűszerpaprika jogi szabályozása ; Legal regulation of paprika |
Rovatcím: | Jogi kérdések = Legal topics |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 2014 |
Kötet: | 60 |
Szám: | 4 |
ISSN: | 0422-9576 |
Oldalak: | pp. 390-399 |
Nyelv: | magyar , angol |
Kiadó: | WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/79338/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszerjog - fűszerpaprika, Mikrobiológia - fűszerpaprika |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 398. p. ; ill. ; összefoglalás magyar és angol nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. júl. 18. 09:44 |
Utolsó módosítás: | 2023. aug. 26. 08:25 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79640 |
Tétel nézet |