A fűszerpaprika mikrobiológiai paramétereinek jogszabályvizsgálata, valamint szerbiai gyakorlati alkalmazása = Legal analysis for the microbiological parameters of paprika, and their practical application in Serbia

Kovács Sárkány Hajnalka; Kovács Vilmos: A fűszerpaprika mikrobiológiai paramétereinek jogszabályvizsgálata, valamint szerbiai gyakorlati alkalmazása = Legal analysis for the microbiological parameters of paprika, and their practical application in Serbia. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 4. pp. 390-399. (2014)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2014_04_390-399.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2014_04_390-399.pdf

Letöltés (10MB)

Absztrakt (kivonat)

Habár Magyarország és Horvátország egyaránt tagjai az Európai Uniónak, a fűszerpaprikára vonatkozó előírásaik számos ponton különböznek. Ha még a szerbiai előírásokat is számba vesszük, akkor láthatjuk, hogy ezek az eltérések még jelentékenyebbek. Az uniós előírásokat a szerbiai fűszerpaprikát előállító üzemeknek sikeresen be kell építeniük az eljárásrendjükbe, amennyiben termékeiket az EU-ba szeretnék exportálni. Munkánkban elemezzük mindhárom ország fűszerpaprikára vonatkoz(tathat)ó előírásait, valamint azok alkalmazásának gyakorlatát a szerbiai fűszerpaprika-előállító üzemek körében. Although both Hungary and Croatia are members of the European Union, their regulations regarding paprika differ in many respects. If we consider Serbian regulations as well, we can see that the differences are even more pronounced. EU regulations should be incorporated successfully in the procedures of Serbian paprika producing plants, if they intend to export their products to the EU. In our work, regulations of all three countries regarding paprika are analyzed, and also their practical application by Serbian paprika producing plants.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: A fűszerpaprika jogi szabályozása ; Legal regulation of paprika
Rovatcím: Jogi kérdések = Legal topics
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 2014
Kötet: 60
Szám: 4
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 390-399
Nyelv: magyar , angol
Kiadó: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/79338/
Kulcsszavak: Élelmiszerjog - fűszerpaprika, Mikrobiológia - fűszerpaprika
Megjegyzések: Bibliogr.: 398. p. ; ill. ; összefoglalás magyar és angol nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. júl. 18. 09:44
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 08:25
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79640
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet