A fűszerpaprika mikrobiológiai paramétereinek jogszabályvizsgálata, valamint szerbiai gyakorlati alkalmazása = Legal analysis for the microbiological parameters of paprika, and their practical application in Serbia

Kovács Sárkány Hajnalka and Kovács Vilmos: A fűszerpaprika mikrobiológiai paramétereinek jogszabályvizsgálata, valamint szerbiai gyakorlati alkalmazása = Legal analysis for the microbiological parameters of paprika, and their practical application in Serbia. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 4. pp. 390-399. (2014)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2014_04_390-399.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2014_04_390-399.pdf

Download (10MB)

Abstract

Habár Magyarország és Horvátország egyaránt tagjai az Európai Uniónak, a fűszerpaprikára vonatkozó előírásaik számos ponton különböznek. Ha még a szerbiai előírásokat is számba vesszük, akkor láthatjuk, hogy ezek az eltérések még jelentékenyebbek. Az uniós előírásokat a szerbiai fűszerpaprikát előállító üzemeknek sikeresen be kell építeniük az eljárásrendjükbe, amennyiben termékeiket az EU-ba szeretnék exportálni. Munkánkban elemezzük mindhárom ország fűszerpaprikára vonatkoz(tathat)ó előírásait, valamint azok alkalmazásának gyakorlatát a szerbiai fűszerpaprika-előállító üzemek körében. Although both Hungary and Croatia are members of the European Union, their regulations regarding paprika differ in many respects. If we consider Serbian regulations as well, we can see that the differences are even more pronounced. EU regulations should be incorporated successfully in the procedures of Serbian paprika producing plants, if they intend to export their products to the EU. In our work, regulations of all three countries regarding paprika are analyzed, and also their practical application by Serbian paprika producing plants.

Item Type: Article
Other title: A fűszerpaprika jogi szabályozása ; Legal regulation of paprika
Heading title: Jogi kérdések = Legal topics
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 2014
Volume: 60
Number: 4
ISSN: 0422-9576
Page Range: pp. 390-399
Language: Hungarian, English
Publisher: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/79338/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszerjog - fűszerpaprika, Mikrobiológia - fűszerpaprika
Additional Information: Bibliogr.: 398. p. ; ill. ; összefoglalás magyar és angol nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Jul. 18. 09:44
Last Modified: 2023. Aug. 26. 08:25
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79640

Actions (login required)

View Item View Item