Természetes antioxidánsok antioxidatív hatásának meghatározása

Lásztity Radomir: Természetes antioxidánsok antioxidatív hatásának meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (55) 4. pp. 209-219. (2009)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2009_04_209-219.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2009_04_209-219.pdf

Letöltés (102kB)

Absztrakt (kivonat)

A természetes antioxidánsok fontos táplálkozási szerepének megismerése, a funkcionális élelmiszerek és a gyógyszernek nem minősülő étrend kiegészítők elterjedése szükségessé teszi az antioxidáns hatás mérésére, a termékek ellenőrzésére alkalmas módszerek egységesítését. Rövid történeti áttekintést követően, a leggyakrabban használt módszereket ismerteti a közlemény. Érinti a módszerek nemzetközi szintű harmonizálásának kérdését is. The identification of the important nutrification role of the natural antioxidants as well as the wide spread application of the dietary supplements require the unification of the methods used for measuring antioxidant potential and for the product control. The short historic review followed the publication explains the methods mostly used. The international harmonisation of the methods is also mentioned.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Determination of the antioxidant potential of the natural antioxidants ; Bestimmung der antioxidatioen Wirkung der natürlichen Antioxidantien
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 2009
Kötet: 55
Szám: 4
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 209-219
Nyelv: magyar , angol
Kiadó: Q & M Kft.
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/79669/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat, Élelmiszerkémia
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 217-219. ; ill. ; összefoglalás magyar és angol nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. júl. 20. 12:59
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 08:46
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79715
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet