Chio Chips termékek összehasonlító érzékszervi vizsgálata

Szabó S. András; Tolnay Pál; Szabó Gábor: Chio Chips termékek összehasonlító érzékszervi vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (53) 4. pp. 239-242. (2007)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2007_04_239-242.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2007_04_239-242.pdf

Letöltés (141kB)

Absztrakt (kivonat)

A pontozásos érzékszervi vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy van összefüggés a 100 és 20 pontos rendszerben történő minősítés adatai között. Bár a Student-féle értékelés szerint a sós és a hagymás-tejfölös chips termékek között nem volt kimutatható szignifikáns különbség, de a Kramer próba szerint mindkét pontozásos rendszer esetében a hagymástejfölös ízesítésű chips termék jobbnak volt minősíthető, mit a sós. Based on the results of sensory evaluation of chips products there is a connection between the results of scoring in the 100 points and 20 points systems. Although there was no significant difference between the salted samples and the samples with flavour of onion and sour cream based on the Student evaluation, but to the Kramer method the chips with onion and sour cream seem to be better than the salted ones.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Comparative sensory evaluation of Chio Chips products ; Vergleichende sensorische Untersuchung von Chio Chips Produkten
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 2007
Kötet: 53
Szám: 4
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 239-242
Nyelv: magyar , angol
Kiadó: Q & M Kft.
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/79659/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - érzékszervi, Fogyasztói magatartás
Megjegyzések: Bibliogr.: 242. p. ; ill. ; összefoglalás magyar és angol nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. júl. 24. 07:50
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 08:51
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79796
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet