A "Chemical Reactions in Foods III" nemzetközi szimpóziumon : új irányatok az élelmiszerkémiában

Lásztity Radomir: A "Chemical Reactions in Foods III" nemzetközi szimpóziumon : új irányatok az élelmiszerkémiában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (43) 1. pp. 46-51. (1997)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1997_01_046-051.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1997_01_046-051.pdf

Letöltés (112kB)

Absztrakt (kivonat)

A közlemény beszámol az 1996. szeptember 25–27. között Prágában megtartott „Chemical Reactions in Foods III.” nemzetközi szimpóziumon elhangzott elõadásokról. A fõbb témakörök érintették a polifenolok elõfordulását és reakcióit élelmiszerekben, a nagynyomású technológia hatására bekövetkezõ változásokat élelmiszerekben, a lipidek oxidatív változásait, az antioxidánsokat, valamint a szénhidrátok és fehérjék változásait. A posztereket az egyes fõbb élelmiszer-összetevõk (fehérjék, szénhidrátok, lipidek, vitaminok, aroma- és színezõ adalékanyagok és kontaminánsok) szerint csoportosították. This publication gives an account on the presentations delivered at „Chemical Reactions in Foods III.” International Symposium held 25−27 September 1996 in Prague. The most important items concerned the polyphenols’ occurrence and reactions in foodstuffs, changes induced by high-pressure technologies in foodstuffs, oxidative changes of lipids, the antioxidants as well as the modification of carbohydrates and proteins. Posters were grouped according to the main food components (proteins, carbohydrates, lipids, vitamins, aroma and colouring additives as well as contaminants). In der Publikation wird über das in Prag vom 25−27. September 1996 durchgeführte internationale Symposium „Chemical Reactions in Foods III.” berichtet. Die wichtigeren Themen waren folgende: Vorkommen und Reaktionen von Polyphenolen in Lebensmitteln, die durch die Hochdruck− Technologie eintretenden Änderungen in Lebensmitteln, die oxidativen Änderungen von Lipiden, die Antioxidanten sowie die Änderungen von Kohlenhydraten und Eiweißstoffen. Die Postervorträge wurden nach den Lebensmittelbestandteilen (Eiweißstoffe, Kohlenhydrate, Lipide, Vitamine, Aroma und Farbstoffe sowie Kontaminanten) zusammengefaßt.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: International Symposium: "Chemical Reactions in Foods III." : new trends in food chemistry ; Neue Richtungen in der Lebensmittelchemie auf dem Internationalen Symposium "Chemical Reactions in Foods III."
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1997
Kötet: 43
Szám: 1
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 46-51
Nyelv: magyar , angol , német
Kiadó: Q & M Kft.
Kiadás helye: Budapest
Konferencia neve: Chemical Reactions in Foods (3.) (1996) (Prága)
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/79817/
Kulcsszavak: Élelmiszerkémia - konferencia - beszámoló
Megjegyzések: Bibliogr.: 50. p. ; ill. ; összefoglalás magyar, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. júl. 25. 13:31
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 09:19
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79920
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet