Szalai Gábor; Tóth Ágnes; Lásztity Radomir; Salgó András: DNS meghatározásán alapuló technikák az élelmiszer-minőségellenőrzésben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (43) 2. pp. 97-103. (1997)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1997_02_097-103.pdf Letöltés (113kB) |
Absztrakt (kivonat)
A DNS meghatározáson alapuló vizsgálati módszerek élelmiszer minõségellenõrzésben történõ alkalmazási lehetõségeit mutatják be a szerzõk állati és növényi eredetû nyersanyagokon és élelmiszeripari szempontból jelentõs mikroorganizmusok azonosításában, továbbá eredetvizsgálatoknál. Applicability of methods based on DNA determination in food quality control is presented. Examples shown are the investigation of raw materials of plant or animal origin, the identification of micro-organisms significant in food industry as well as study of origin. Verfasser stellen die Anwendungsmöglichkeiten der auf der Basis der DNS-Bestimmung entwickelten Untersuchungsmethoden in der Lebensmittelqualitätskontrolle vor. Diese Methoden werden an den tierischen und pflanzlichen Rohstoffen sowie bei der Identifierung von für die Lebensmittelindustrie wichtigen Mikroorganismen und weiterhin bei den Ursprungsuntersuchungen eingesetzt.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Techniques based on DNA determination in food quality control ; Untersuchungstechniken auf der Basis der DNSBestimmung in der Lebensmittelqualitätskontrolle |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1997 |
Kötet: | 43 |
Szám: | 2 |
ISSN: | 0422-9576 |
Oldalak: | pp. 97-103 |
Nyelv: | magyar , angol , német |
Kiadó: | Q & M Kft. |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/79818/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszeripar - minőségellenőrzés - módszer |
Megjegyzések: | Bibliogr.: p. 101-102. ; összefoglalás magyar, angol és német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. júl. 25. 14:44 |
Utolsó módosítás: | 2023. aug. 26. 09:19 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79927 |
![]() |
Tétel nézet |