DNS meghatározásán alapuló technikák az élelmiszer-minőségellenőrzésben

Szalai Gábor; Tóth Ágnes; Lásztity Radomir; Salgó András: DNS meghatározásán alapuló technikák az élelmiszer-minőségellenőrzésben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (43) 2. pp. 97-103. (1997)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1997_02_097-103.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1997_02_097-103.pdf

Letöltés (113kB)

Absztrakt (kivonat)

A DNS meghatározáson alapuló vizsgálati módszerek élelmiszer minõségellenõrzésben történõ alkalmazási lehetõségeit mutatják be a szerzõk állati és növényi eredetû nyersanyagokon és élelmiszeripari szempontból jelentõs mikroorganizmusok azonosításában, továbbá eredetvizsgálatoknál. Applicability of methods based on DNA determination in food quality control is presented. Examples shown are the investigation of raw materials of plant or animal origin, the identification of micro-organisms significant in food industry as well as study of origin. Verfasser stellen die Anwendungsmöglichkeiten der auf der Basis der DNS-Bestimmung entwickelten Untersuchungsmethoden in der Lebensmittelqualitätskontrolle vor. Diese Methoden werden an den tierischen und pflanzlichen Rohstoffen sowie bei der Identifierung von für die Lebensmittelindustrie wichtigen Mikroorganismen und weiterhin bei den Ursprungsuntersuchungen eingesetzt.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Techniques based on DNA determination in food quality control ; Untersuchungstechniken auf der Basis der DNSBestimmung in der Lebensmittelqualitätskontrolle
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1997
Kötet: 43
Szám: 2
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 97-103
Nyelv: magyar , angol , német
Kiadó: Q & M Kft.
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/79818/
Kulcsszavak: Élelmiszeripar - minőségellenőrzés - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 101-102. ; összefoglalás magyar, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. júl. 25. 14:44
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 09:19
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79927
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet