Biogén aminok meghatározása túlnyomásos rétegkromatográfiás módszerrel

Kovács Ágnes; Simonné Sarkadi Lívia; Mincsovics Emil: Biogén aminok meghatározása túlnyomásos rétegkromatográfiás módszerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (43) 2. pp. 104-111. (1997)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1997_02_104-111.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1997_02_104-111.pdf

Letöltés (150kB)

Absztrakt (kivonat)

Élelmiszerekben elõforduló biogén aminok meghatározására túlnyomásos rétegkromatográfiás módszert dolgoztak ki. A Personal OPLC-re kidolgozott módszert trappista sajtban és karfiolban elõforduló biogén aminok gyors és hatékony kimutatására és mennyiségi meghatározására alkalmazták. Overpressured Layer Chromatographic Method was developed for determination of biogenic amines in foods. The method developed for the Personal OPLC equipment could be used for rapid and efficient qualitativ and quantitativ determination of biogenie amines in cheese of type Trappista and in couliflower. Eine dünschichtchromatographische Methode mit Überdruck wurde für die Bestimmung der in Lebensmitteln vorkommenden biogenen Amine erarbeitet. Die für Personal OPLC erarbeitete Methode wurde für den schnellen und effektiven Nachweis sowie für die quantitative Bestimmung von biogenen Aminen in Trappista Käse und Blumenkohl angewandt.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Determination of biogenic amines by overpressured layer chromatographic method ; Bestimmung von biogenen Aminen mit der ÜberdruckDünnschichtchromatographie
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1997
Kötet: 43
Szám: 2
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 104-111
Nyelv: magyar , angol , német
Kiadó: Q & M Kft.
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/79818/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 110. p. ; ill. ; összefoglalás magyar, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. júl. 25. 15:02
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 09:19
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79928
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet