Örsi Ferenc; Sarudi Imre; Lassú Istvánné: Különböző állatfajok májának megkülönböztetése ásványi összetétel alapján. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (43) 2. pp. 112-121. (1997)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1997_02_112-121.pdf Letöltés (206kB) |
Absztrakt (kivonat)
Sertés-, marha-, juh- és kecskemáj ásványi összetételének jellemzésére adatbázist hoztak létre, majd értékelésükre alakfelismerõ módszereket alkalmaztak. A kapott statisztikai jellemzõk szerint a vizsgált állatfajok mája ásványi komponenseik alapján jól megkülönböztethetõ egymástól. Database for mineral composition of pig, cattle, sheep and goat liver has been developed and evaluated by pattern recognition methods. Using the statistical characteristics the liver of the various animal species could be well differentiated on the basis of the mineral composition data. Es wurde eine Database für die mineralische Zusammensetzung der Leber von Schweinen, Rindern, Schafen und Ziegen errichtet und für ihre statistische Bewertung Bilderkennungsmethoden („Pattern Recognition”) eingesetzt. Nach den erhaltenen statistischen Kennzahlen konnte die Leber der untersuchten Tierarten auf der Grundlage der Mineralkomponenten gut unterschieden werden.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Differentiation of liver of various animal species on the basis of mineral composition data ; Unterscheidung der Leber von verschiedenen Tierarten auf der Grundlage der mineralischen Zusammensetzung |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1997 |
Kötet: | 43 |
Szám: | 2 |
ISSN: | 0422-9576 |
Oldalak: | pp. 112-121 |
Nyelv: | magyar , angol , német |
Kiadó: | Q & M Kft. |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/79818/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 120. p. ; ill. ; összefoglalás magyar, angol és német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. júl. 25. 15:06 |
Utolsó módosítás: | 2023. aug. 26. 09:19 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79929 |
Tétel nézet |