Foszfatázaktivitás meghatározás nemzetközi körtesztjének értékelése

Zsarnóczay Gabriella: Foszfatázaktivitás meghatározás nemzetközi körtesztjének értékelése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (43) 3. pp. 185-197. (1997)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1997_03_185-197.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1997_03_185-197.pdf

Letöltés (140kB)

Absztrakt (kivonat)

A szerzõ korábbi munkája során szerzõtársaival módosította a hús és húskészítmények hõkezeltségének ellenõrzésére szolgáló foszfatáz próbát. Ebben a cikkben az új módszer ismételhetõségét és összehasonlíthatóságát vizsgálja az általa szervezett nemzetközi körteszt eredményeinek tükrében. Phosphatase test for monitoring the heat treatment of meat and meat products was modified by the author in a former study. This paper discusses the repeatibility and reproducibility of the new method as reflected by the results of an international interlaboratory test organised by the author. Verfasser hat durch frühere Arbeiten die Phosphataseprobe mit anderen Wissenschaftlern modifiziert, die für die Überprüfung der Hitzebehandlung von Fleisch und Fleischprodukten genutzt wird. In diesem Artikel werden die Wiederholbarkeit und Vergleichbarkeit der neuen Methode auf der Grundlage des durch den Verfasser organisierten internationalen Ringtestes diskutiert.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Evaluation of an international interlaboratory test on phosphatase activity ; Auswertung eines internationalen Ringtestes über die Phosphataseaktivität
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1997
Kötet: 43
Szám: 3
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 185-197
Nyelv: magyar , angol , német
Kiadó: Q & M Kft.
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/79819/
Kulcsszavak: Élelmiszeripari technológia, Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 195-196. ; összefoglalás magyar, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. júl. 26. 08:10
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 09:19
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79938
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet